24 mrt 2019

24-03-2019

door Jochem

Beste lezers,

Er gebeurt de laatste tijd weer veel, zowel op het werk als privé.

Ik heb 2 weken geleden besloten om voortaan overal mijn officiële naam (Sander) te gebruiken, zowel op werk als privé. Ik merk dat ik mij comfortabeler voel met mijn eigen naam sinds steeds meer mensen mij aanspreken met Sander.

Ik doe mijn best om alles in balans te houden en een evenwicht te vinden tussen alle activiteiten en gebeurtenissen in mijn leven.
Dit blijkt nog behoorlijk lastig te zijn. Ik ben 6 februari gestart met re-integreren op mijn werk nadat ik er 3 maanden tussenuit ben geweest omdat ik overspannen was. In deze periode is er vastgesteld dat ik een depressie heb.

Daarnaast heb ik veel last van mijn rug/nek/schouders door het dagelijks dragen van een binder (dit is een speciaal hemd wat mijn borstkas platdrukt, wat heel erg strak zit). Hiervoor ga ik morgen (25 maart) naar de fysio.

Het gaat nog niet super, maar door het zoeken naar de juiste balansen en de juiste dosering van mijn medicatie zou ik een heel eind moeten komen. Nu is afgelopen week mijn dosis anti-depressiva verhoogd omdat ik merkte dat ik gedurende een aantal weken weer langzaam aan het wegglijden was naar een punt waar ik niet meer heen wil.
Ik ben heel ver gekomen tot nu toe en dat wil ik graag vasthouden.

Nu is het niet zo dat ik bang ben om mij even rot te voelen, maar ik ben bang voor het terugkeren van een nieuwe depressieve episode. Ik heb de kenmerken leren herkennen bij mezelf van de momenten dat het minder goed met me gaat en dat het dus een neerwaardse spiraal wordt.

Voor degenen die het niet weten, anti-depressiva is niet een middel die de depressie wegneemt/geneest, maar zorgt ervoor dat de pieken en dalen minder scherp worden en het makkelijker wordt om te functioneren in het dagelijks leven. Het maakt het dragelijker om te dealen met gevoelens die er zijn.

Het is lastig om te vertellen wat er allemaal gebeurt, en het schrijven van dit artikel duurt dan ook veel langer dan ik er normaal voor nodig heb om een stuk te schrijven.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben aan mij, stel ze dan gerust. Dit kun je doen door een reactie achter te laten, te mailen of een whatsappje te sturen.

Groetjes Sander

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.