25 jan 2019

25-01-2019

door Jochem

En toen waren we alweer 20 weken verder! 

Wat is de tijd snel gegaan!! Mijn stem is enorm gezakt en mijn gezicht is best wel veranderd. Ook heb ik veel meer haar en meer gezichtsbeharing. Verder heb ik meer spieren en begin ik breder te worden in mijn schouders. 
Verder merk ik dat de vetverdeling al aan het veranderen is en mijn aders beter zichtbaar worden op mijn handen, voeten en mn onderarmen.

Verder doet de anti-depressiva heel goed zijn werk (om het beestje maar even bij het naampje te noemen). Ik voel me veel beter en rustiger in mijn hoofd en heb mede daardoor duidelijk meer energie! Na 15 jaar vechten tegen de chaos in mijn hoofd is er nu eindelijk meer rust in de tent. Ik kan beter bij mijn gevoelens en kan ze nu ook benoemen naar anderen. Daarnaast heb ik meer overzicht en kan ik beter relativeren.

Het is nog steeds pittig om in transitie te zijn met alles wat daarbij komt kijken, maar de depressies lijken nu onder controle te zijn. Dit scheelt enorm in de lasten die de transitie met zich meebrengen.

Mocht je verder nog vragen hebben, je kunt me whatsappen of bellen (als je mijn nummer hebt uiteraard), een bericht sturen via facebook messenger of instagram of mailen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.