17 jul 2019

Bang

door Jochem

Ik ben bang!

Bang voor de operatie die ik 12 september ga krijgen, maar vooral de periode erna. Herstel ik wel goed? Krijg ik geen complicaties? Hoe ga ik er mentaal op reageren? Gaat het me geven wat ik hoop?

Het is ook niet zomaar een operatie. Mijn borstkas wordt plat gemaakt en gevormd naar een mannen-borstkas zoals het hoort te zijn

Het wordt steeds belangrijker de operatie gaat gebeuren, want de “dysforie”(tegenovergestelde van “euforie”) of simpelweg ongelukkige gevoel met delen van mijn lichaam wordt steeds sterker.
Ik kan inmiddels niet meer naar mezelf in de spiegel kijken tussen mijn schouders en mijn buik. Dit is namelijk te confronterend.

Thuis loop ik ook steeds vaker in mijn binder, ook als er niemand om mij heen is. Ik draag dat ding namelijk niet ‘alleen maar’ zodat de omgeving mij als jongen/man beschouwd, maar ook voor mezelf om maar niet geconfronteerd te worden met die dingen die er niet horen, maar er wel zitten, waar ik zo verdrietig van wordt.

Daarnaast ga ik ergens in het najaar starten met therapie om met mijn emoties om te gaan en te reguleren en ook om te leren omgaan met mijn depressieve gevoelens etc.

Vorige week kreeg ik ook het nieuws dat een van mijn ambulante begeleiders stopt, na langere periode van afwezigheid.

Sinds afgelopen week heb ik ook een nieuwe ambulante begeleidster. Dit is weer even wennen en kost me ook weer extra energie.
Er zijn nog wat dingetjes die spanning geven, maar die bespreek ik liever niet hier.

Die binders waar ik het regelmatig over heb zijn heel strakke hemden die ervoor zorgen dat mijn borstkas er plat uit ziet.
Deze zitten helemaal niet comfortabel, en zorgen regelmatig voor een beurs gevoel in mijn ribben, en dat ik soms kortademig wordt omdat mijn ribben niet gemakkelijk bewegen. Hierdoor kan ik niet optimaal functioneren bij sportactiviteiten of hele zware dingen doe.
Hopelijk ontstaat er binnenkort wat meer rust zodat ik weer wat makkelijker verder kan met de alledaagse dingen.

Fijne avond verder!
Heb je nog vragen? Stel ze gerust! Je kunt me mailen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.