Principle 17 start nieuwe petitie “Structurele uitbreiding transgenderzorg hoogst noodzakelijk!”

Principle 17
superuser zo 17 jun 2018, 0:00

Principle 17 maakt zich grote zorgen over de opnieuw dramatisch opgelopen wachttijden in de zorg aan transgenders. Daarom is het collectief de petitie "Structurele uitbreiding transgenderzorg hoogst noodzakelijk!" gestart. Help mee en onderteken de petitie ook!

De petitie is gericht aan de Tweede Kamer en kan worden ondertekend tot 1 augustus 2018. Hoe meer mensen de petitie ondertekenen, hoe krachtiger het signaal dat de petitie brengt. Ondertekenen kan ook anoniem.

Help mee! Onderteken de petitie op bit.ly/2JN5fmu

Het probleem

De petitie de gebruikelijke opbouw: eerst worden de huidige problemen die de onacceptabel lange wachttijden veroorzaken, aangekaart. Vervolgens wordt één concrete aanbeveling gedaan: los deze schrijnende situatie op! En deze keer structureel.

De oplossing

Het al jaren bestaande probleem van de wachttijden is onlosmakelijk verbonden aan het huidige starre systeem van de Nederlandse transgenderzorg. Omdat de capaciteit van de genderteams niet meegroeit met de vraag, kunnen de wachttijden niet anders dan torenhoog oplopen.

De oplossing is eenvoudig: voer van het principe van zelfdiagnose (m.b.v. het drievoudige benadering) in én beschouw transgenderzorg als de gewone zorg die het is. Kortom, stop de uitzonderingspositie voor transgender zorgvragers.

Nadere info over de petitie is te lezen op de website van Principle 17: principle17.org/petitie.

Principle 17

Principle 17 is een collectief van activisten uit Nederland dat zich inzet voor trans*zorg op maat. Zorg indien je die nodig hebt, wanneer je die nodig hebt, zoals je die nodig hebt. Wij noemen ons naar Yogyakarta Beginsel 17.

Lees verder: 

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.