30 apr 2012

Klimmen met de Noordenmannen

door Bestuur

Op een mooie maar nog frisse zondag in maart gingen we gelukkig binnen klimmen met een man of 8 bij Bjoeks in Groningen. Na een korte uitleg en demonstratie van de instructeur gingen we in tweetallen zelf aan de slag. Het was redelijk druk wat betekende dat sommigen even moesten zoeken naar een geschikte plek op een niet te moeilijke wand om mee te beginnen. De eerste keer als een boven was en weer naar beneden wilde moesten we de instructeur even roepen zodat hij kon kijken of de zekeraar goed zijn werk deed. Daarna was werden de rollen omgedraaid, de klimmers gingen zekeren en vise versa.

Na de eerste wand te hebben beklommen zocht iedereen een andere moeilijker wand uit, je moet je grenzen verleggen nietwaar?!

We keken ook met bewondering naar meer ervaren klimmers die al hangend aan schuine wanden aan het klimmen waren, wat een spieren ook!

Als afsluiter gingen we met zijn allen de trap op naar boven, daar aangekomen was een soort opstapje. Daar werd je gezekerd en moest je staan blijven, de instructeur die aan het andere eind van het touw zat gaf een ruk aan het touw waardoor je als het ware gelanceerd werd boven in de hal. Daar slingerde je dan een tijdje heen en weer, langzaam aan zakte je tot je weer op de vloer stond. Een enkeling ging zelfs achterstevoren er van af waardoor je je even net zo vloog als superman.

Al met al was het een gezellige dag en een hele ervaring.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.