Home |  Info |  Medisch |  Praktisch |  Ervaringen |  Contact       Nieuws feed @Transman_nl Transman.nl op Hyves Transman.nl op YouTube

Transman.nl

Nieuws-overzicht |  Nieuwsbrief |  Agenda

 

Categoriëen

Algemeen
Boeken_en_films
Cursussen_en_onderwijs
Er-op-uit
Gelijke_behandeling
Hulpverlening_en_zorg
Internationaal
Interviews_en_verslagen
Medicijnen_en_producten
Oproepen
Politiek_en_regelgeving
Vacatures
Wetenschap

Alle nieuwsberichten

Agenda

Volledige agenda

Archief

Nieuws 2011
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007

Nieuws

Vertrek van Dhr. Jos Megens, zorg coördinator van het genderteam

Zorgcentrum voor GenderdysforieNa zich bijna 40 jaar te hebben ingezet voor het genderwerk wereldwijd en binnen het Kennis- en Zorgcentrum Genderdysforie VUmc in het bijzonder gaat Jos per 1 maart aanstaande VUmc verlaten wegens het bereiken van de pensioengrechtigde leeftijd.

>> Lees verder


Transman.nl wordt vernieuwd!

Transman.nlEen langgekoesterde droom wordt eindelijk werkelijkheid. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de nieuwe website van Transman.nl. De website wordt volledig vernieuwd: de teksten worden herschreven en de vormgeving aangepast aan de huidige eisen. Als alles goed gaat, is de nieuwe site eind van deze maand klaar.

>> Lees verder


Filmfestival TranScreen 2015 komt eraan!

Filmfestival TranScreen 2015Films, lezingen, discussie, films, kunst, ontmoeting en films

De voorbereidingen voor TranScreen 2015, het grootste transgender filmfestival van Europa, zijn in volle gang. Van woensdag 3 t/m zaterdag 6 juni kun je weer genieten van een divers scala aan films over transgenders en genderdiversiteit. TranScreen vindt zoals elk jaar plaats in Amsterdam: deze keer in Bioscoop Rialto en Filmhuis Cavia. Reserveer deze data in je agenda!

>> Lees verder


Eerste Trans & Bloot Weekend voor transmannen

Eerste Trans & Bloot Weekend voor transmannenIn mei 2015 organiseert Transman.nl een nieuwe activiteit: het Trans & Bloot Weekend. Tijdens dit weekend bieden we een afwisselend programma met diverse workshops rondom het thema “thuis voelen in je lichaam”. Het Trans & Bloot Weekend is bedoeld voor transmannen onder elkaar.

>> Lees verder


VUmc overweegt tijdelijke stop voor nieuwe patiënten met genderdysforie en transgenders

Zorgcentrum voor GenderdysforieVUmc overweegt om op korte termijn een tijdelijke stop af te kondigen voor nieuwe aanmeldingen van mensen met genderdysforie en transgenders. VUmc heeft de verenigingen van genderpatiënten hierover vandaag geïnformeerd. Het tot dusver door zorgverzekeraars voor 2014 toegekende budget (ruim 3 miljoen euro) is niet toereikend voor de behandeling van nieuwe genderpatiënten. VUmc is in gesprek met zorgverzekeraars om aanvullende financiering te vinden. Bij dit gesprek wil VUmc ook het Ministerie van VWS betrekken. Momenteel zijn bij VUmc ruim 2.000 bestaande genderpatiënten aangemeld. Bij hen is de diagnostiek of behandeling gestart of staan zij al op een wachtlijst. De behandeling van deze genderpatiënten vraagt reeds meer dan het tot dusver door verzekeraars toegekende budget. Hun behandeling is echter gegarandeerd.

>> Lees verder


Vanavond op tv: Transgenders pioniers

Andere TijdenVanavond, zondag 8 december, zendt Andere Tijden de interessante documentaire 'Transgenders pioniers. Geboren in een verkeerd lichaam' uit. Kijken dus om 21.20 uur op Ned. 2.

>> Lees verder


Transgenderhulpverlening vanuit Assen

hulpverleningAlwin Man, psycholoog bij Psycho Informa Groep (PIG) in Woerden, helpt vanaf 1 januari 2014 ook transgenders vanuit Assen. Hij zal dit doen vanuit psychologenpraktijk De Vaart in Assen. Dankzij deze samenwerking kunnen mensen met psychologische problemen vanwege hun genderdysforie vanaf het nieuwe jaar ook in Assen terecht.

>> Lees verder


SPREEK JE UIT! Doe mee aan het onderzoek onder transgenders over relaties en seksualiteit

Onderzoek Spreek je uitRutgers WPF, kenniscentrum seksualiteit, doet landelijk onderzoek naar de seksuele gezondheid van mensen die transgender zijn, die transgendergevoelens hebben of een transgenderverleden hebben. Herken je jezelf hierin, maar noem je jezelf niet transgender? Ook dan kun je meedoen.

>> Lees verder


Nieuw op Transman.nl: haptotherapie

HaptotherapieHaptotherapie is een begeleidingsvorm vanuit de haptonomie, waarin jij als mens, als persoon centraal staat. Het doel van haptotherapie is om je weer in contact te brengen met je gevoelens en dus met je lichaam. Hierdoor kom je uiteindelijk in contact met jezelf als geheel.

>> Lees verder


Fotoboek: Goed Gelukt - verhaal van een transman

Goed geluktIn augustus verschijnt het boek Goed Gelukt - verhaal van een transman. Gedurende de afgelopen jaren legde fotografe Grietje Bouman het veranderingsproces vast van Ernst. Ernst is een transman; een man die gedurende vierenveertig jaar als vrouw door het leven ging en daarna besloot om door middel van transitie het lichaam van een man te krijgen.

>> Lees verder


6 - 8 september 2013: Transman Weekend

Transman WeekendStichting Transman organiseert, in samenwerking met Transvisie, weer een Transman Weekend!

>> Lees verder


Morgen: T-festival Amersfoort!

T-festival AmersfoortVoor transgenders, naasten en andere geïnteresseerden.
25 mei 2013
12.00 - 21.00 uur
Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort

>> Lees verder


WhatEver Will Be, een indringende documentaire over transseksualiteit

WhatEver Will Be'Twee transgender vrouwen, een filmmaker en de strijd om te veranderen'

Vanaf zondag 26 mei 2013 te zien in Nederlandse filmtheaters

'Hoe kun je weten of je een penis of een vagina moet hebben?' Het is Cilla (46) die deze vraag provocerend voorlegt aan haar vriendin en huisgenoot Ilona (57). Zij en Ilona zijn beiden transseksueel. Maar er is een verschil: Ilona overweegt serieus de grote stap van een geslachtsveranderingoperatie te zetten, terwijl Cilla die beslissing maar niet kan en wil nemen.

>> Lees verder


Kaartverkoop TranScreen, genderbending filmfestival gestart

TranScreen voor alle geslachtenTranScreen Amsterdam Transgender Filmfestival accepteert als enige filmfestival in Nederland alle geslachten, ook als die niet in een reserveringssysteem passen.

>> Lees verder


Nieuw: brochure “Transgender - wat is daar nou ziek aan?”

Transgender - wat is daar nou ziek aan?Recent heeft Vreerwerk de brochure Transgender - wat is daar nou ziek aan? uitgegeven. Dit is het eerste uitgebreide Nederlandstalige boekje over pathologisering van transgender. Waarom zijn trans*mensen afhankelijk van een medische behandeling om hun genderregistratie te mogen wijzigen? En wat is daar goed of fout aan?

>> Lees verder


Waar is Jochem toch?

JochemDeze vraag heb ik de laatste maanden in allerlei varianten gehoord. Inderdaad ben ik vrij plotseling uit het zicht verdwenen. Dat komt omdat ik het afgelopen jaar erg ziek ben geweest. Helaas kostte het een dik half jaar om te ontdekken wat er aan de hand was. Toen de oorzaak eenmaal bekend was, bleek de oplossing eenvoudig, maar tijdrovend.

>> Lees verder


Zorgverzekeringen vergoeden Nebido deels

NebidoDe testosteronvervanger Nebido wordt sinds 1 februari 2013 deels vergoed vanuit de basisverzekering. Het gaat weliswaar om een gedeeltelijke vergoeding van Nebido, maar het is een goed begin. Kortom, goed nieuws voor veel transmannen!

>> Lees verder


Interview LINDA: TOEN & NU

LINDA.In de LINDA. van maart staat een (kort) interview met Jochem. Het gaat om de rubriek “TOEN & nu”. Jochem: “Na de operatie begon het pas: ik moet het opnemen tegen andere mannen.”

>> Lees verder


Transman.nl pakt draad weer op

Weer beterNa lange tijd is Jochem, de man achter Transman.nl, bezig de draad weer op te pakken. Op dit moment is hij vooral nog achter de schermen actief. Samen met een organisatieadviseur onderzoekt hij hoe Transman.nl het beste aan de vraag van transmannen, partners en professionals kan voldoen.

>> Lees verder


Kantoor Transman.nl tot zomervakantie gesloten

Onze medewerker is door persoonlijke omstandigheden helaas langere tijd afwezig. Het kantoor van Transman.nl is daarom tot de zomervakantie gesloten. We gaan er vanuit na de zomervakantie weer op volle sterkte terug te zijn.

>> Lees verder

Terug naar boven

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten.

 


Gemaakt door Studio Verdonk, 2008 |  Colofon |  Sitemap |  CO2 neutraal