16 apr 2019

16-04-2019

door Jochem

Halloo allemaal,

Vandaag ga ik toch maar weer even wat schrijven omdat er afgelopen weken veel gebeurtenissen zijn geweest (positief en negatief).

Positief is: ik heb 27 maart mijn eerste gesprek gehad met de psycholoog van het AMC/VUmc. Dit omdat ik bij dit ziekenhuis volgend jaar een operatie wil ondergaan waarvoor ik gesprekken bij het vumc zelf moet hebben gehad voor een verwijzing.
Na dit gesprek heb ik nog gezellig met een bekende van me gewandeld in het Amsterdamse bos. Dit was heerlijk!

Op dinsdag 2 april heb ik op mijn werk tijdens een werkoverleg een voorlichting gegeven over “Autisme en depressie”. Dit is goed ontvangen (ook wel wat “feedback” gehad omdat ik het na 2 jaar pas gedaan heb en men dit graag eerder geweten had, wat ik heel goed begrijp).

Op woensdag 3 april heb ik op mijn werk een gesprek gehad met eindredacteur van een intern tijdschrift om te wat zaken te bespreken omtrent een artikel over mijn transitie die ik in dat tijdschrift wil laten plaatsen, wat best spannend is. En om dit goed voor te bereiden hebben we gekeken naar de wensen en mogelijkheden. In de loop van dit jaar gaan we dit artikel verder vormgeven. 

En toen was er opeens paniek. Op 9 april heb ik door alle stress rondom school, werk en privé een paniekaanval gehad op mijn werk wat bij elkaar ongeveer 3 kwartier tot een uur duurde. Dit was heel heftig om mee te maken en behoorlijk schrikken, maar wel te verklaren. Gelukkig was er een collega in de buurt die ik snel kon bereiken voor de aanval zich doorzette.

Woensdag 10 april heb ik met mijn mentor op mijn werk een oefen-examen gedaan ter voorbereiding voor morgen. Daarna heb ik thuis een “keukentafelgesprek” gehad met mijn WMO-consulent voor het verlengen van mijn WMO-indicatie. En het is gelukt, ik heb voor 1 jaar verlenging gekregen van mijn indicatie waardoor de 4 uur begeleiding die ik nu per week krijg door kan blijven gaan.

11 april was voor mij een speciale dag! Ik heb namelijk op deze dag mijn arbeidsvoorwaardengesprek gehad voor mijn nieuwe functie voor “medewerker groenbeheer” waar ik per 1 mei mee ga beginnen.

En als kers op de taart!! Op 12 april heb ik mijn laatste theorietoets gemaakt en afgesloten met een 6,4!! Dus het theoriegedeelte heb ik nu volledig afgesloten!

Vandaag heb ik alle opdrachten door mijn praktijkdocent laten aftekenen zodat de aftekenlijst morgen compleet mee kan met de examinator waarna ik hopelijk snel mijn diploma mag ontvangen.

Morgen is dus een spannende dag, maar ik heb er wel vertrouwen in dat het goed komt.

Over mijn transitie heb ik momenteel niet meer te delen op dit moment. 
Ik ben nogsteeds erg blij met alle veranderingen tot nu toe die hebben plaatsgevonden door de hormonen en ik kan merken dat mijn stem nogsteeds aan het zakken is en mijn spier/vet-verdeling nog aan het veranderen is. Ook krijg ik steeds meer lichaamsbeharing en gezichtsbeharing.

Dit was het voor vandaag!!

Heb je aan de hand van dit artikel nog vragen? Stel ze gerust. Je kunt me bereiken via Whatsapp, mail, facebook, LinkedIn of natuurlijk door te bellen of face-to-face.

~Sander~

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.