1 nov 2015

TBW-workshop “Thuis in je Lijf!” druk bezocht

door TBW
Buiten de Binary 2015

Op zaterdag 10 oktober gaf het Trans & Bloot Weekend (TBW) een workshop tijdens de tweede Buiten de Binary Dag in Nijmegen. De workshop “Thuis in je Lijf!” ging over jezelf comfortabel voelen in en met je lijf. Met 30 deelnemers was de workshop onverwacht in trek!

Tijdens de workshop zijn we met elkaar in gesprek gegaan over onze verwachtingen van een (eventuele) transitie. Het maakte niet uit of je gekozen had voor een sociale, medische en/of een ander soort transitie. Of bewust voor geen enkele vorm van transitie.
Veel deelnemers hebben hun ervaringen gedeeld, zodat een breed palet van alle mogelijkheden langskwam. We zagen veel mensen knikken bij diverse verhalen, dus er was veel herkenning.

Vervolgens zijn we fysiek aan de slag gegaan. We begonnen met een paar lichamelijke oefeningen, zoals elkaar op de rug kloppen.
Na deze fysieke oefening hebben we een korte geleide meditatie gedaan, om ons (nog) beter bewust te worden van onze lichamen. We hebben onze aandacht langzaam van boven naar beneden gebracht, en weer terug.

Daarna hebben we onze persoonlijke ruimte verkend. Ieder mens heeft een eigen ruimte: de bekende 1,5 meter die mensen bij een bushalte uit elkaar staan. We hebben met deze ruimte gespeeld door onze ogen te sluiten en een stap naar links of rechts te zetten. Voor veel mensen was dit nieuw, maar heel verhelderend!

We hebben de workshop afgesloten met enkele uitdagende vragen en stellingen. Over sommige vragen waren we het al snel eens, terwijl andere vragen veel verschillende reacties opleverden.

Het was een intense, maar zeer geslaagde workshop!

Tags: 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.