13 nov 2023
Het molekuul van testosteron

Tijdens het Kampeerweekend 2023 was er grote belangstelling voor de workshop ‘Alles over testosteron’ door Noah. Dit is een verslag van de belangrijkste punten uit deze workshop, zodat iedereen de informatie terug kan lezen.

Het gesprek tijdens de workshop benadrukte wel hoe verschillend ieders lichaam werkt en dus hoe ieder mens weer anders reageert op verschillende testosteronopties. Daarom is het belangrijk dat jouw endocrinoloog maatwerk biedt: die moet inspelen op jouw wensen in jouw situatie met jouw lichaam. Dit kan alleen in samenspraak met jou, want jij bent de expert van jouw lichaam!

15 aug 2023
Zangdocent Inge Rambags

Op 13 maart 2023 organiseerde Stichting Transman voor de tweede keer een workshop ‘Stem en zingen’. Zangdocent Inge Rambags verzorgde ook deze zangworkshop voor trans mannen. “Ik vond de technische kant heel prettig, maar ook het groepsproces heel waardevol. Uiteindelijk heeft het ook te maken met jezelf laten zien en jezelf uiten.” aldus een van de deelnemers.

17 jun 2023
Kampeerterrein 2023: grote tenten

Ook deze zomer organiseert Stichting Transman weer een kampeerweekend voor trans mannen en hun (eventuele) partners!
Direct aanmelden? Dat kan hier!

Wanneer is het weekend?

Het kampeerweekend vindt plaats van vrijdagavond 1 t/m zondag 3 september 2023.
We beginnen vrijdag om 17.30 uur en we stoppen zondag om 15.00 uur.

20 mei 2023
Twee streetdancers [foto: Mircea All in collections]

Heb jij altijd al willen dansen, maar durf je niet goed? Dans je graag, maar ben je bang dat je ‘het voor geen meter’ kan? Of weet je niet wat je met je ledematen aan moet? Misschien weet je niet waar je beginnen moet. Of ben je al lekker aan het dansen, maar wil je graag meer leren. Dan is deze dansworkshop voor trans mannen op 18 juni echt iets voor jou!

20 mei 2023
Geld besparen [foto: Nattanan Kanchanaprat]

Veel transgender mensen hebben een lager inkomen dan cisgender mensen. De hoge energieprijzen en gestegen prijzen voor dagelijkse boodschappen kunnen daardoor voor transgenders een extra groot probleem zijn. Daarom organiseert Stichting Transman op 1 juni een online voorlichting voor transgenders met tips bij een laag inkomen.

31 mrt 2023
Besparen op energiekosten [foto: Frauke Riether]

De hoge energieprijzen zijn voor iedereen vervelend. Veel transgenders hebben een lager inkomen dan cisgenders. Daardoor kunnen de hoge energieprijzen voor transgenders een extra groot probleem zijn. Daarom organiseert Stichting Transman online voorlichting over energie-armoede, als daar behoefte aan is.

13 mrt 2023
Zangdocent Inge Rambags

Zing je de sterren van de hemel of alleen onder de douche? Wil je je ‘nieuwe’ stem op een speelse manier leren kennen? Is je stem niet zo nieuw meer, maar durfde je zingen nooit aan? Of heb je (nog) een hoge stem en is zingen niet vanzelfsprekend? Dan is deze workshop iets voor jou!

18 sep 2022
Logo Principle 17

Vandaag, zondag 18 september, presenteert het collectief Principle 17 het rapport “Trans* zorg Anders”, een alternatieve visie op trans zorg in Nederland. Voorzitter vreer verkerke overhandigt het eerste exemplaar aan een prominente vertegenwoordiger van de trans gemeenschap tijdens de demonstratie van Trans Zorg Nu in Nijmegen.

23 jul 2022
Kampeerterrein 2022: grote tenten

Ook in 2022 organiseert Stichting Transman weer een weekend voor trans mannen en hun (eventuele) partners! Het bestuur is volop bezig met de voorbereidingen.

Wanneer is het weekend?

Het kampeerweekend vindt plaats van vrijdagavond 19 t/m zondag 21 augustus 2022.
We beginnen vrijdag om 17.30 uur en we stoppen zondag om 15.00 uur.

Pagina's

Abonneren op Stichting Transman RSS